Основна школа ,,Татомир Анђелић“ 11. новембра обележава Дан школе. Због епидемиолошке ситуације, свечаност која се традиционално приређује поводом Дана школе неће бити одржана. Тим поводом, директорка школе Весна Јевђенијевић упутила је честитку ученицима и запосленима и поруку свима који су претходних година својим присуством на овај дан посећивали школу.

„Драги ученици, уважене колеге, поштовани пријaтељи школе, ове године када школа слави 183. годину свог постојања и рада, кроз неколико активности обележићемо Дан школе: уређење школског дворишта кроз пројекат ,,Школа цвећа“, 13. Ликовну колонију реализовали смо 7.11.2020. године, уређење простора школске библиотеке, новембарске конкурсе (литерарни, ликовни и избор фотографије) на тему школе и завичаја.

У име колектива и у своје лично име, честитам ученицима који су школској 2019/2020. години остварили успехе на такмичењима, као и генерацији прошлогидишњих ученика 8. разреда са жељом да сви ви који сте стекли образовање у ОШ ,,Татомир Анђелић“ будете успешни у даљем школовању и да вам тренуци проведени у школи буду у лепом сећању.
Због тренутне околности изазване вирусом Ковид 19, нисмо у прилици да приредимо планирану свечаност и заједно са вама – нашим ученицима, колегама у пензији, гостима, поделимо радост јер у овом периоду је најважније да се придржавамо прописаних мера и да сви будемо здрави.
Захваљујемо се свим институцијама на доброј и успешној сарадњи у протеклој години. Поносни смо на децембарску награду града Чачка која је додељена нашој школи и на успешној сарадњи са удружењем мрчајевачких песника, који су последњих година централну манифестацију пренели у школу. Поводом 20 година Међународних песничких сусрета, захваљујући граду Чачку и нашим бившим ученицима, у школском дворишту изграђен је песнички трг и парк. Некада је наша школа била огледна, данас нам је циљ да буде угледна, да наши ученици стекну квалитетна и трајна знања у нашој школи.
Надам се да ће нам пандемијске околности дозволити да свечану доделу захвалница и награђеним радовима наших ученика, уз пригодан програм и у присуству пријатеља, уручимо 27. јануара на обележавању Савиндана.“