Предавање о Татомиру Анђелићу 2. 10. 2010.


У суботу, 2. 10. 2010. у малој сали Дома културе у Мрчајевцима одржано је предавање о академику Татомиру Анђелићу, по коме наша школа и носи име.

  • Предавање су организовали МЗ Мрчајевци и Бојан Недељковић, професор из Чачка.
  • На скупу су говорили проф. др Алекса Маричић, редовни професор на Техничком факултету у Чачку и Данило Беодрански, проф.- начелник Школске управе Чачак.
  • Професор Маричић је изнео детаље из биографије Татомира Анђелића, говорио о његовом стручном раду и сећањима везаним за студентске дане на ПМФ – у Београду, када му је Татомир био професор.
  • Данило Беодрански, начелник ШУ Чачак говорио је о плановима са старом кућом Татомира која се налази у Мрчајевцима и могућностима њене адаптације и привођења намени (музеј кућа, галерија, део опредељен за талентоване ученике из природних наука…), све ово под условом да се реше имовинско правни односи и кућа буде пренета у власништво МЗ Мрчајевци или града Чачка.
  • На предлог Гигија Јевђенијевића, драмског уметника из Чачка да дипломе које освоје ученици на такмичењима из области физике носе име Татомира Анђелића, професор Маричић је одговорио у улози руководиоца Регионалног центра за таленте у Чачку, да ће, што се тиче регионалног нивоа такмичења, та диплома понети предложено име, а за више нивое такмичења не може за сада потврдно рећи.