Previsok račun za mobilni


   02.01.2006


Previsok racun za mobilni(Preuzeto sa Internet krstarice)

Mobilni telefon je, svečano ste ubeđeni, jedan od najboljih izuma na svetu. Omogućava vam da se stalno čujete s drugaricama, da razmenjujete SMS poruke - plus je samo vaš, nema mogućnosti da se svađate s ukućanima oko toga ko će da upotrebljava telefon, niti da vam oni kukaju da niko ne može da ih dobije jer vi "ne silazite s telefona". Problemčić: stigne vam račun za mobilni i vaši roditelji samo što ne dobiju nervni slom. Onda vi samo što ne pohisterišete i ne dobijete nervni slom kad počnu da vam prete oduzimanjem mobilnog.

Kao račun je previsok, kao vi niste normalni kad toliko pričate telefonom. I šta uopšte imate toliko da pričate s drugaricama koje ćete ionako videti istog dana u školi i koje viđate svakog dana? Eh, šta... Toliko je tema za razgovor! Dovoljno da vam nikad ne dosadi! Naravno, jasno vam je da ako pod hitno ne napravite neki sporazum s roditeljima, možete biti uskraćeni za mogućnost ćaskanja s drugaricama, sve zbog glupog računa. Uopšte ne pričate tako mnogo, pa samo s drugaricama i dečkom razgovarate i razmenjujete poruke.

Ukoliko se prepoznajete u navedenoj situaciji i sebe smatrate žrtvom "zlog računa", vreme je da pod hitno nešto preduzmete - ako ne želite da ostanete bez svog mobilnog ljubimca. Verujemo mi vama da vam se zaista ne čini da previše razgovarate, ali račun pokazuje suprotno. Ipak, i tome se može doskočiti - evo kako.

Sa post-paid režima pređite na pre-paid. Tako ćete imati veoma tačan uvid u to koliko trošite i koliko zaista razgovarate. Onda se možete dogovoriti s roditeljima koliko vam je mesečno dozvoljeno da potrošite na mobilni i možete od njih dobiti pre-paid kartice za taj iznos. U svakom trenutku ćete (besplatnim) pozivom moći da odredite tačno koliko vam je ostalo na računu i, prema tome, da li bi trebalo manje da pričate (ako ne želite da sledećih 15 dana mogu samo da vas zovu na mobilni, dok ne dobijete kartice za sledeći mesec), ili slobodno možete da čavrljate.

Vašim roditeljima će se ovakav predlog sigurno dopasti, jer je to lak način da ne daju više novca za vaš telefonski račun nego što mogu sebi da priušte, a i vi ćete postati svesniji toga koliko zaista provodite vremena u razgovoru i koliko na njega trošite.